Za prodajo podjetja

Začelo se je leta 1963.

Theo FÖRCH ustanovi trgovino z vijaki

Vijak

Theo FÖRCH je kot inženir pri legendarnem proizvajalcu motornih koles NSU imel dobro plačan in obetaven položaj. Ampak ena misel sina kmečkega gospodarja iz Kochertürna ni pustila pri miru: če se bo izdelovalo vedno več avtomobilov, potem bo tudi vse več motornih delavnic imelo polne roke dela. Tako bo potreba po vijakih in drugem drobnem materialu vedno večja in ambiciozni Theo FÖRCH je tu videl izjemno poslovno priložnost, ki jo je tudi izkoristil. S 1.1.1963 je ustanovil svoje podjetje, trgovino z vijaki - Theo FÖRCH OHG.

Prvi sedež podjetja je bil skedenj na posestvu staršev v Kochertürnu. Skladišče in pisarna sta bila v isti stavbi, ki na žalost ni bila niti ogrevana, kar je pomenilo težke čase za Thea Förcha in njegove sodelavce. Vsaka marka je bila dvakrat obdelana in ves drobni embalažni material večkrat uporabljen. Vozni park na sedežu podjetja je v glavnem predstavljal bratov traktor. Praktičnost je bila kralj, ampak bilanca se je izšla. Vijaki so našli svoje odjemalce. Že od začetka je začel poslovati v črnih številkah.

Nedaleč od skednja, kjer se je vse začelo, danes leži centrala mednarodnega uspešnega koncerna. 3.250 sodelavcev, od tega 2.000 prodajnega osebja, 23 nacionalnih družb in okoli 440 milijonov EUR letnega prometa - to so ključni podatki veličastne zgodbe o uspehu.

Leta 2007 je bil Theo FÖRCH tudi odlikovan za gospodarske dosežke s strani zvezne dežele Baden - Wűrttenberg, ki se podeljujejo za izjemne zasluge za gospodarstvo te zvezne dežele.